domingo, 28 de octubre de 2012

Sessió 2



Dimecres 03-10-2012

CAS A- Alumne de 5è de primària

En aquesta segona sessió la psicopedagoga m’ha presentat el TALEC i he estat familiaritzant-me amb la prova a partir del manual. 

El TALEC ( Test d’Anàlisi de Lectura i Escriptura en Català)  és una prova destinada a determinar els nivells generals de lectura i escriptura de qualsevol nen en un moment donat del procés d’adquisició d’aquestes conductes. Així doncs, avalua dues àrees, lectura i escriptura. Dins de l’àrea de lectura avalua: a) lectura de lletres -minúscules i majúscules- . b) lectura de síl·labes, c) lectura de paraules i d) lectura i comprensió de text. Pel que fa a l’àrea d’escriptura avalua: a) còpia  - síl·labes, paraules i frases -, b) dictat, i, c) redactat.
Consta de quatre nivells de dificultat ( I, II, III, IV) per al les proves de lectura de text, comprensió lectora i dictat, i d’un sol nivell de dificultat per a les proves de lectura de lletres – minúscules i majúscules, lectura de síl·labes, lectura de paraules, i còpia . A més consta de tres quaderns d’anotació de resultats: el de lectura, el d’escriptura i el de resultats finals. 
 

Una vegada familiaritzada amb les característiques de la prova, la classificació dels errors que s’avaluen en les diferents proves i les peculiaritats de la seva administració, la meva tutora m’ha demanat que preparés el material per poder administrar la prova a l’alumne de 5è de primària del Cas A. Tot i que el TALEC és una prova que s’administra en alumnes de 6 a 10 anys ( 1r a 4rt de EP) i el nostre alumne es troba ja cursant 5è de primària, tal i com indica el manual del TALEC[1] com que ens trobem al primer trimestre del curs encara correspon administrar-li el nivell IV de la prova ( 4rt de primària)
Durant l’administració de la prova jo he estat observant i una vegada finalitzada la meva tutora m’ha demanat que corregís la prova sota la seva supervisió. La correcció de la prova és manual i requereix disposar de cert temps per a realitzar-la, en el meu cas, com que ha estat la primera vegada que corregia aquesta prova he hagut de dedicar més temps del que normalment es necessita.


[1] Cervera, M. Toro, J. (1995) TALEC: Test d’anàlisi de la lectoescriptura en català. Madrid. Editorial: Antonio Machado


No hay comentarios:

Publicar un comentario